Followers

Sunday, November 21, 2010

nur farihah ridzuan kuat CAPUB?

wth?

selama sy berada di universiti, habis 1 semester sudah. yeay! alhmdulillah. habis dgn plbagai rintgn dugaan dan cabaran. dr belajar hinggalah brsosial. mcm2 dugaan &cabran. ku trpaksa akur dan memekakkan telinga shj. dek krn surrounding people that always talk about me. but i can't stop them. i can't closed their mouth. right is it? hmm. bkn itu crita sbnrnya itu bru mukaddimah. wah! mukaddimahnya bkn main kan? diva sgt! haha. okie. lets continue!

my frens suka ckp a'ah kan glamer kt UiTM ni. sbb a'ah kan kuat capub. ha! kuat capub? aku bt hal aku je rasanya. ha! a'ah kau dikenali since MDS (minggu destini siswa. orentasi lah senang cite) lg. tgk lah first2 da pakai topi besar. pastu skrg aktiviti semua nk involve. stiap aktiviti audition msti adapunyalah muka kau! ha! x de mknanya ok. sy pergi audition yg sy rasa boley dgn diri sy. saje nk cuba nasib. klu dpt alhmdulullah. klu x nk bt mcm mana. adat lah kan? hmmm. yg itu ok lg. yg x thn nya. ada jgk yg ckp. alah kau dpt jd adhoc kt fiesta komunikasi hari tu sbb kau kuat capub kan? klu kau x capub x de mknanya kau dpt. hoiii! ckp siang pndang2 ye. aku tiba dpt text dr abg senior yg offer aku utk jd adhoc 2. dlm part1 hanya 4 org je yg trpilih. alhmdulillah itu rezeki aku. klu x silap, sy dpt jd adhoc itu pon sbb sy ada pg utk emcee fiesta komunikasi punya event. fiesta komunikasi ni event student part 6 masscom. bila dah part 6 biasalah kena lah bt event sndri utk dpt diploma 2. hmmm. okie. mcm2 lg lah kwn2 duk ckp2 tp sy ni x mudah melenting. kalu sakit smpan dlm je. mls nk bising2. mcm bdk2 kan? baik senyap. bnde pon basic je x perlu nk real2 sgt. x de lah smpai bukak aib pon kan? jd, tuntasnya, sy senyap dr trus melayan ckp2 org sekeliling. itu ok lg! yg truk pon sy prnah kena org ckp sy jd penolong ketua level kolej sy sbb sy nk jd majlis trtinggi. wtf kan? itu semua bkn kata sepakat semua org ke? ok fine sy diam lg. sy akan trus diam, diam dan diam. insyallah sy masih boleh brthn, dan sy akan trus brthn. mulut org x boley tutup. mulut tempayan boleylah. klu nk tutup mulut org, kasi tepek skali mungkin org akan brenti utk ckp pasal kita. hmm. sabar ye a'ah sabar.

a'ah smileeeeeeeeeee,

akan terus trsenyum. tp smpai bila kan? x pe sabar itu separuh dr iman kan? =)

2 comments:

Hanisah anAk BiLaL OmaR said...

btw..nak tahu sgt la CAPUB 2 ape??
hehe..ala..biase la awk..saye kt form 6 dulu pon dpt jwtn MPP pon org banyak bunyi..but i do my work 4 them also..tu pon nk bunyi2 agi..bior jep dorg ckp ape2 pasal awk..sakit2 tu mmg sakit..but wat2 x kesah je la..chill ok ?? hehe :D

nur farihah said...

capub 2 cari publisiti. i ok jelah. klu x ok da lame memekik dah.=D